The making of …

Na het afronden van mijn opleiding Encaustic & Art is het even wennen, om niet meer aan opdrachten te hoeven werken/schilderen, dus heb ik zelf de kwast maar weer gepakt om mezelf uit te dagen. Volgens de Art of Allowing schilderen is zo heerlijk …. laten ontstaan wat er mag ontstaan, wat zich aandient … al of niet met de inspiratie van plaatjes … of gewoon van binnenuit.

Het begint met lekker spelen met verf, met je handen, met water, kwasten, sponsjes … gewoon lekker gewoon maar doen … je doek draaien … kijken en voelen … laten staan, om er een volgende dag weer mee verder te gaan … en het steeds meer vorm te zien krijgen en er steeds blijer van te worden…. je schildert weer over dingen heen, maar dat betekent niet dat het weg is, maar dat de energie van dat wat je weggeschilderd hebt, nog steeds in je schilderij zit. Zo keek de vos eerst angstig … ik heb de angst in de ogen gekeken, en daarmee losgelaten, en daarna werden de ogen vriendelijker, de angst was weg … de ogen werden wijzer.

In mijn schilderijen ontstaan ook altijd dieren, ik voel me verbonden met de Natuur, waarin dieren een speciale plek hebben, en ook altijd een symbolische betekenis hebben, die altijd klopt, dat vind ik zo bijzonder.

Ik vind het leuk om het proces hier even te laten zien, en daag jou uit, om jouw eigen proces in mijn atelier onder mijn coaching ook aan te gaan. Je word er zo blij van, voldaan … ondanks de worstelingen die er ook bij zitten natuurlijk. Altijd als ik eraan begin, is er de twijfel, of het “iets” zal worden, maar het wordt altijd “iets” … want jij bent het zelf die je ziet verschijnen …

Mijn schilderij is nog niet af … al nadert het wel dat punt … maar er kan nog van alles veranderen. Ik laat het nu weer even rusten, om er later weer mee verder te gaan.

Gepubliceerd door Ineke Meijboom

Ik ben Encaustic & Art Coach® en Kunstzinnig Coach en autodidact beeldend kunstenaar. Fotograferen is een van grootste passies, naast schilderen, tekenen, boetseren, en muziek (maken en luisteren).

%d bloggers liken dit: