The making of …

Na het afronden van mijn opleiding Encaustic & Art is het even wennen, om niet meer aan opdrachten te hoeven werken/schilderen, dus heb ik zelf de kwast maar weer gepakt om mezelf uit te dagen. Volgens de Art of Allowing schilderen is zo heerlijk …. laten ontstaan wat er mag ontstaan, wat zich aandient … al of niet met de inspiratie van plaatjes … of gewoon van binnenuit.

Het begint met lekker spelen met verf, met je handen, met water, kwasten, sponsjes … gewoon lekker gewoon maar doen … je doek draaien … kijken en voelen … laten staan, om er een volgende dag weer mee verder te gaan … en het steeds meer vorm te zien krijgen en er steeds blijer van te worden…. je schildert weer over dingen heen, maar dat betekent niet dat het weg is, maar dat de energie van dat wat je weggeschilderd hebt, nog steeds in je schilderij zit. Zo keek de vos eerst angstig … ik heb de angst in de ogen gekeken, en daarmee losgelaten, en daarna werden de ogen vriendelijker, de angst was weg … de ogen werden wijzer.

In mijn schilderijen ontstaan ook altijd dieren, ik voel me verbonden met de Natuur, waarin dieren een speciale plek hebben, en ook altijd een symbolische betekenis hebben, die altijd klopt, dat vind ik zo bijzonder.

Ik vind het leuk om het proces hier even te laten zien, en daag jou uit, om jouw eigen proces in mijn atelier onder mijn coaching ook aan te gaan. Je word er zo blij van, voldaan … ondanks de worstelingen die er ook bij zitten natuurlijk. Altijd als ik eraan begin, is er de twijfel, of het “iets” zal worden, maar het wordt altijd “iets” … want jij bent het zelf die je ziet verschijnen …

Mijn schilderij is nog niet af … al nadert het wel dat punt … maar er kan nog van alles veranderen. Ik laat het nu weer even rusten, om er later weer mee verder te gaan.

Mijn nieuwe website

Hallo lieve bezoeker/bezoekster. Hier begint een nieuwe bladzijde, een nieuwe website. Alles verandert, dus ook mijn ideeen over mijn website, over wat ik wil delen met “de wereld”. Elk mens heeft zijn eigen Pad te bewandelen, met zijn eigen ontwikkelingen. Zo het mijne ook. Sinds ik met Encaustic Art bezig ben, kom ik steeds meer in contact met mijn innerlijk, met mijn gevoel, mijn intuitie en daar verwonder ik me steeds weer over. Het voelt als een cadeau, een cadeau aan mezelf, wat ik jou ook wil laten ervaren.

Encaustic Art … daar raak ik niet over uitgepraat. Het begon omdat ik ergens op internet de prachtige kleuren van deze kunst zag en ik daardoor geraakt werd. Ik bekeek filmpjes over hoe het moest, en bestelde mijn eerste ijzertje, wasblokjes en speciaal papier ervoor. Ik raakte verslaafd aan de prachtige wastekeningen die tevoorschijn kwamen. Ik gaf er af en toe een workshop in en maakte er kaarten mee.

Maar op een gegeven moment was dat niet genoeg meer. Ik voelde dat ik er meer mee kon, ik wilde de diepte in, ik wilde er in als het ware, naar binnen in de tekeningen, want ze waren mooi, ja, heel mooi, maar dat was niet genoeg meer voor mij.

Zo vond ik de website van Karina Stelloo: Centrum Close2Nature waar ik een paar korte online workshops volgde, en de opleidingen lonkten al een hele tijd, totdat het blijkbaar de tijd ervoor was en ik de mogelijkheid kreeg om de opleiding Encaustic Art Coach® te volgen en inmiddels met een verdiepend jaar Encaustic & Art Coach® bezig ben. Deze 2 jaren hebben me nog veel meer gegeven dan ik verwachtte, zoveel geweldige tools, en het contact, de ontmoetingen met mijn mede-cursisten, zoveel inzichten en mooie momenten.

Ook doe ik mee met de Passiemail, waarbij ik me laat inspireren door teksten, afbeeldingen, muziek van Karina, gebaseerd op de Mayakalender van de Tzolkin en elke morgen een wastekening maak. Mijn tekeningen krijgen steeds meer diepte, steeds meer aanwijzingen, zoveel mooie dingen in te zien. En ook borrelen er bij elke tekening bijzondere woorden bij naar boven, woorden die de tekening nog meer kracht geven.

Ik besloot om de Encaustic Art Coaching® tot prioriteit te maken in mijn Atelier, en de Kunstzinnige Coaching op de 2e plek te zetten. Ik ben dus van alle markten thuis, maar ik vind zelf nu dat je met Encaustic Art Coaching veel sneller “to the point” komt. Met 1 tekening kom je al een heel eind, en met meer sessies kan je nog meer de diepte in gaan als je dat zou willen. De Kunstzinnige Coaching geef ik ook nog steeds hoor, dat is nog steeds iets moois, waarbij je met allerlei creatieve materialen uiting kan geven aan wat er binnen in je leeft. Dat was mijn eerste creatieve Liefde, maar die heeft nu een stapje opzij gemaakt voor de Encaustic Art Coaching. Samen maken ze een ontzettend mooi palet van mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Mijn eerste website heet De Vrije Vlinder, maar met mijn nieuwe website heb ik mij specifiek vindbaar gemaakt op het Encaustic Coachen, ik durf nu meer te laten zien wat ik in huis heb, ik durf mijn kwaliteiten nu te laten zien, en heb er zin in om jou met jouw pad te laten kennismaken.

Dus, veel plezier hier op mijn nieuwste website, waar regelmatig nog wel wat veranderingen op te zien zullen zijn, want ik hou van veranderen 🙂

Hartegroet, Ineke