Mijn andere passies

FOTOGRAFIE

is mijn allergrootste passie. Ik ben vaak met mijn camera’s (Nikon P900 en Nikon Z6) in de natuur te vinden, de natuur is mijn grote inspiratiebron. Klik op de link op mijn fotografie-website www.vrijevlinderfotografie.nl om te bekijken en mijn you tube kanaal waarop ik eigen natuurfilmpjes plaats. https://www.youtube.com/channel/UChR4olobtTRSavIvujmf4JA

Schilderen en tekenen

hebben ook mijn hart. Ik schilder zowel intuïtief als figuratief. Ik heb verschillende portretten geschilderd. Met houtskool, tekenpotlood en softpastelkrijt werken doe ik ook af en toe. Ik gebruik ook schilderen en tekenen in mijn kunstzinnige coaching sessies.

Boetseren

is ook een van mijn passies, met chamotteklei. Ik ben autodidact, laat me ook inspireren door afbeeldingen of werk van anderen, en heb een tijd op een boetseerclub bij Masch Keramiek geboetseerd.

Ik heb grote bewondering voor Jurga, een Franse beeldhouwster, waarvan ik een paar beelden in het klein heb proberen na te maken.

Boetseren is een heerlijk aardende activiteit, waarin ik me helemaal kan verliezen. Ik verwerk deze techniek ook in mijn kunstzinnige coach sessies als opdracht.

Muziek

Muziek is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader was een begaafd violist en fotograaf, mijn moeder speelde dwarsfluit en piano. Ikzelf heb pianoles en gitaarles gehad, en omdat ik met 7 jaar al begon, heb ik noten leren lezen, zodat ik in principe alles kan spelen wat ik op papier zie (met een beetje oefening natuurlijk).

Muziek is voor mij van levensbelang, ik gebruik het ook in mijn sessies waar het kan. Zelf muziek maken geeft rust en plezier. Muziek luisteren doe ik ook graag, ik kan daar veel in kwijt, alle emoties kunnen aangeboord worden.

Ik ben gek op instrumenten, heb een heerlijke piano, een prachtige gitaar, een grote stoere djembe en een aantal kleinere, een didgeridoo staat er, en een rainstick, en ik heb mijn eigen sjamanendrum gebouwd.

En niet te vergeten mijn eigen stem, die ik als niemand luistert, graag laat klinken …. hoewel ik sinds ik vanaf februari 2021 inmiddels 1x per maand (eerder elke zaterdag) zaterdag online meezing met een paar duizend anderen met : Bert van de Wetering en in zijn programma “Zing als Vanzelf” ik mijn authentieke stem steeds meer ontdek en ik hem ook durf te laten klinken. Op zijn website biedt hij regelmatig mooie dingen aan, zoals nu voor december weer een prachtig aanbod: https://zingalsvanzelf.nl/heel-licht https://zingalsvanzelf.nl

Stenen beschilderen (Stone-Art)

Een leuke, originele herinnering aan de geboorte van je kind, kleinkind, of wie je zo’n leuk cadeautje gunt … Of een mooie krachtsteen, trooststeen, herinneringssteen maken voor jezelf of als cadeau.
Ook een workshop waarin je zelf aan de slag kan met een steen, is mogelijk.

Ik maak soms ook “healingstones” om ze ergens neer te leggen, zodat ze door degene die ze vindt, meegenomen mogen worden. Dit zijn altijd verrassende vondsten, en het is leuk om een vondst terug te zien op de speciale Facebooksite “healingstones”, maar wordt vaak niet gemeld.
“Achterlatertjes” is zo’n concept op Facebook waar ik soms aan mee doe.

LINKEN

%d bloggers liken dit: